carmen scrie:Vom face bucate alese. Fiecare posteaza reteta de ce vrea (supa, ciorba, mancare, desert). Retete vor fi haioase, presarate cu mult umor in loc de sare. ...........
Fiecare bucuros va pune cate o reteta iar ceilalti vor comenta adaugand cate ceva, pana cand ii strica mancarea postatorului
gabrielle scrie:va propun niste
ardei umpluti cu orez
ardei grasi-40 bucati
orez-400g
ceapa-200g
morcovi-100g
marar,piper,sare,ulei,bulion,apa calda, smantana
2 oua
nynna scrie:Pentru ca este sezonul inghetatelor, m-am gandit sa va recomand o reteta usor de facut in casa, pentru atunci cand canicula... sau portofelul nu va permit sa iesiti din locuinta.
Ingrediente: 150 g. zahar, 200 ml. lapte, un ou, 20 g. cacao, un plic de zahar vanilat, 500 g. frisca.
Mod de preparare: Laptele, zaharul si oul se fierb la foc potrivit, amestecand continuu. Dupa ce se ia vasul de pe foc, se adauga praful de cacao si zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca. Separat se bate frisca, se toarna compozitia peste frisca batuta, amestecand usor pana la omogenizarea compozitiei. Se toarna apoi in forme care se pun la congelator.
sper sa va racoreasca...
Va pupik dulcee!!
Adina scrie:carmen scrie:Pentru adina. Comenteaza acest fel de mancare
Acum ai ocazia sa ne convingi ca nu e bine sa mancam pizza. Nu pe asta, pe cea facuta de tine probabil
Uite cum ma provoaca
Bine, surioara ! Ia sa vedem . Mai intai trebuie sa merg la piata
sa-mi fac aprovizionarea , ma intorc si ma pun pe treaba . Asadar facem un aluat , fiecare cum stie
, se taie ceapa cu cat mai multe lacrimi
, apoi legumele cat mai diverse , sa zicem niste ardei, gogosar , rosii , se rade un morcov , se pun la calit , se adauga niste salam sau sunca , ciuperci , putin bulion , condimente si se lasa pe foc pana cand ne aducem aminte
. Daca nu uitam cu totul , revenim la oala
adaugam putina telemea si cred ca a stat suficient umplutura pe foc . Se pune aluatul in tava , umplutura usor racita , se rade niste cascaval deasupra , se mai adauga niste feliute de sunca , niste feliute de rosii , ardei , se bate un ou si se pune peste pizza , apoi se da la cuptor ! Daca nu o uit acolo , atunci va invit la
Si sa mai spuna surioara ca nu e bine sa mancam pizza
POFTA BUNA !
gabrielle scrie:si o bautura racoritoare din capsune
1/2 kg capsune
1/2 kg zahar
1 1/2 de apa
1/2 de vin
20 ml rom sau coniac
gabrielle scrie:adina lui claudia nu i se incarca pagina ca sa poata intrace o avea ,o fi de la site sau de la netu ei
gabrielle scrie:si ca tot e vara o inghetata
inghetata de ciocolata
3 pahare de lapte fiert
25g cacao
6 lingurite de zahar pudra
3 galbenusuri
se amesteca totul pe foc mic si dupa ce s-a ingrosat se strecoara prin sita si se tine la congelator pana se ingheata.
Adina scrie:gabrielle scrie:adina lui claudia nu i se incarca pagina ca sa poata intrace o avea ,o fi de la site sau de la netu ei
Cred ca mai degraba de la netul ei, am vazut-o mai devreme putin si a disparut ! Eventual sa reseteze calculatorul sau sa incerce un refresh !
Adina scrie:gabrielle scrie:si ca tot e vara o inghetata
inghetata de ciocolata
3 pahare de lapte fiert
25g cacao
6 lingurite de zahar pudra
3 galbenusuri
se amesteca totul pe foc mic si dupa ce s-a ingrosat se strecoara prin sita si se tine la congelator pana se ingheata.
Se pare ca nu ai observat ca si nynnucai i-am dat reteta completa, asa ca , draga mea gabrielle , trebuie neaparat sa adaugi la inghetata o capatana de usturoi si neaparat sa o servesti doar pe bucati mari de slanina !
nynna scrie:
Si va propun si o prajitura Rovani faorte siropoasa si racoroasa pentru aceste zile de vara!
6 oua , batute separat albusul si galbenusul ,o cana si jumatate de faina
o cana jumatate de zahar , si o cana jumatate de gris , 10 linguri de lapte , praf de copt stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie
elenuca scrie:LA PRAJITURA ASAT DELICIOASA AS ADAUG ASI UN TOPPING DE HREAN
elenuca scrie:Lasagna venetiana
Ingrediente necesare
20 bucati clatite,
1 portie de sos bolognez,
100 ml smantana,
150 g cascaval ras.
Se ung clatitele cu sos si se pun una peste alta cu cascaval ras intre straturi.
Deasupra se pune o clatita peste care se toarna smantana si se rade cascaval, se da la cuptor cat sa se incalzeasca.
steff scrie:fac nota discordanta cu tema dar nu ma pot abtine sa va pup pe fiecare in parte,anuntandu'mi revenirea :">..imi iau nerabdarea :)) cu mine si plec la citit ca vad ca s'au schimbat 'aspecte' pe aici
Înapoi la Ce ar fi sa ne intalnim ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: CommonCrawl [Bot] şi 4 vizitatori