Buna ziua , BUCUROSI ,toti cei prezenti si cei absenti .
Asa imi trebuie daca nu m-am concentrat ca lumea la poza de ieri ....da , asa imi trebuie , PEDEAPSAAAAAAAAA, si daca pedeapsa nu se discuta atunci se executa , asta eeeeeeee, s-o execut :
asaaaaaaaaaa, sa va povestesc: eram mica , asa ca in pozele de ieri si azi , sa fii avut 4-5 anisori ,
mergeam la gradinita , era f aproape de casa ,si doamna educatoare m-a invatat o poezie :
NICUSOR SI PISICUTA
SI VENII SI SARBATORILE DE IARNA ... doamna educatoare a pregatit programul artistic in asteptarea lui MOS CRACIUN
Sosi-i si ziua serbarii. M-a imbracat mama frumos si am plecat la locul cu pricina .
Cand am intrat in sala de grupa ... minuneeeee, un brad mareeeeeeee incarcat cu globulete din nuci infasurate in poleiala , din scara pisicii facuta din hartie creponata ,stelute din carton decupate si imbracate in poleiala divers cocorate , vata presarata pe crengi de ziceai ca au picat fulgii de zapada chiat atunci , ignorand parca, caldura din sala de grupa .
Sub brad , o multime de pachete ,unele mai mari , altele mai mici ...
Doamna educatoare a dat semnalul de incepere al serbarii ...In timp ce copiii spuneau cantece si poezii , apare pe usa un MOS CRACIUA , cam firav, cu un sac in spinare ... S-a asezat pe un scaun dinainte pregatit si ne-a intrebat ,, cine stie sa spuna o poezie ? ,,nici un copil nu indraznea sa spuna ... Atunci doamna educatoare imi zice , , hai , ofelia , spune tu poezia , nicusor si pisicuta ,,
Imi iau inima-n dinti siii , cu pasi ezitabili , ma apropii de ,, MOS CRACIUN,, si incep sa zic asa :
NICUSOR SI PISICUTA
INTR-O ZI DE DIMINEATA
A PLECAT MAMA LA PIATE
....... In timpul acesta , vocea imi scadea din intensitate , de emotiile care ma cuprinsese ,
MOS CRACIUN , imi ziSe atunci ,cu un ton poruncitor: ,, MAI TAREEEEEEEE,,
Eu ridicam tonul siiii spuneam mai tare apoi iar imi scadea glasul , MOS CRACIUN spunea ,,MAIIIIIII TAREEEEEEE,,
IN MOMENTELE ACELEA CREDEAM CA NU SE MAI SFARSESTE POEZIA , PICIOARELE IMI TREMURAU , LACRIMILE IMI CURGEAU DE EMOTII... Recompensa a fost o papusa imbracata in costum national, jucarie pe care mi-o dorisem foarte mult .
Nici acum , la varsta pe care o am ,nu am uitat acel moment de o incarcatura emotionala cum nu mi-a mai fost dat sa traiesc . MA TOT INTREBAM ,CAND M-AM APROPIAT DE MOS , DE CE ARE CERCEI LA URACHI
Stiti cine era MOSUL care se tot rastea la mine si avea cercei ... era MAMA...