'neata dragilor
. Ce-mi place
. La braila era o cafenea unde se servea cafea la nisip. O minune de cafeluta. Multumesc gabrielle pentru aroma deosebita a acestei cafele
.
Sa va povestesc ce-am facut ieri. Sau sa incep de vineri? Mai bine. Vineri, in prostia mea, mi-am luat ceva picaturi antitabac cu care, ma gandeam eu, ca-mi castig curajul de a ma lasa de fumat. Incep de vineri sa iau picaturile ca la carte. Normal ca pazeam efectele. Ce sa vezi dupa 2 doze? Ma scol sambata cu chef de treaba, imi beau cafeluta si inainte de a zbura la lucru imi iau, ceea ce credeam in acel moment, doza de antidependenta. Cam dupa 30 minute, cand eram deja la lucru si aveam si chef nebun dupa cum spuneam mai sus, ma cuprinde o stare de slabiciune. Ma gandesc ca-i prea cald in birou asa ca deschid si fereastra si usa dar, incep si peretii sa valseze. Nimeresc cu greu scaunul si incerc sa lucrez mai departe. Incepe un joc al ielelor pe monitor, din ce in ce indracit, de nu le pot urmari. Respir adanc cu chiu cu vai si rog o colega sa-mi ia o tensiune. Ma gandeam eu ca a luat-o razna dar nu stiam ce sa fac, sa mai beau o cafea pentru a o mai ridica sau o palinka
ca sa mai scada? Dupa ce am constatat ca tensiunea mea trebuie intinsa la orizontala, plec acasa, cam din pom in zid si injur de mama focului ideea tampita pe care am avut-o de a lua acele picaturi.
Cam asa mi-am petrecut ziua de sambata. Dupa un somn total aiurea mi-am revenit dar privirea mea nu reusea sa se stabileasca pe un punct asa ca n-am intrat alaturi de voi de frica, sa nu-mi revina si acel vertij.
Morala? Daca vrei sa scapi de un simtom de dependenta iti trebuie, in primul rand, VOINTA. Totul este in mintea noastra. Daca vrei sa reusesti ceva, gandeste-te cum sa faci tu sa reusesti, fara a astepta ajutor din afara. La tine este solutia.