21 IULIE 2007
Timpul trece repede si o data cu trecerea lui incep emotiile mele. Devin agitata. Cu ce ma imbrac? Oare vor venii? Oare voi sti ce sa le spun? O sa pot avea puterea sa le dau drumul din brate? De mult visez la intalnirea aceasta. Se apropie ora 19. Aflu ca mihaela ne asteapta pe terasa impreuna cu sotul ei si ingerasul miruna/ Ramane s-o luam doar pe amelia de la lucru. Cu chiu cu vai gasesc ceva cu care sa ma imbrac si plecam spre locul intalnirii cu amelia. Tragem la umbra, ceva mai departe de locul unde trebuia sa iasa amelia si asteptam. Apare amelia, se uita in dreapta, se uita in stanga, noi cu mainile pe sus semnalizam locul unde ne aflam. Ne zareste si se indreapta fugind spre noi. Chiar fugind. Recuperam o amelie frumoasa si plina de voie buna, ne luam in brate si tot drumul pana la esplanada ne povesteste cate-n luna si stele. O minune de om. Ajungem pe terasa ce coboara spre esplanada si ne intalnim cu mihaela. Frumoasa, vesela si cu un ingeras langa ea. Ingerasul este bucatica rupta din tatal ei

. Dupa inca o serie de imbratisari ajungem la esplanada unde ne asteapta ninuca. Frumoasa si la fel de emotionata ca si mine. Ne asezam in jurul mesei pe care am inteles mai tarziu ca fetele o rezervase mai devreme

. Comandam cafele, apa si ceai. Povestim, povestim, povestim. Vorbim aproape toate o data. Inca sunt agitata si emotionata. As vrea sa spun multe si nu pot. Suntem o masa de frumosi si veseli. Avem un chelner dulce foc. N-a fost comanda sa nu uite ceva. Intr-un tarziu ninuca da tonul la inghetata. Se uita in menu si descopera o inghetata cu un nume ciudat. Optam toti pentru acea inghetata si comandam .... pizza ]11 iar ninuca clatite cu gem. Pana sa vina comanda ne aducem aminte ca avem aparate de fotografiat si incepem sedintele foto

. Toti, chiar TOTI bucurosii sunt cu noi. Vorbim de fiecare in parte cu mare dor. Ne aducem aminte ca s-a inventat telefonul si incepem sa-i sunam

. Se trece telefonul din mana in mana si incepe concursul ghici cine este. Normal ca am avut parte de chiuitul lui gabrielle, de uimirea ofeliei care era intr-un taxi (a pierdut concursul, nu ne-a recunoscut), de glasul gatuit de emotie al costinei, de bucuria de a ne auzi a adinei. Claudia nu avea semnal dar vorbisem cu ea dimineata si stia ca o luam cu noi la intalnirea noastra, ea era la cheia. Amalia si marie aveau telefonul inchis sau nu aveau semnal, nici cu ele n-am reusit sa vorbim iar pe ana maria n-am sunat-o stiind ca e ziua ei si crezand ca este in mare petrecere. Nu stiu momentul exact dar, Miruna incepe sa dea semne de oboseala asa ca, cu parere de rau mihaela trebuie sa ne paraseasca

. Nici n-a plecat bine si mi-e dor de ea. Este o frumoasa si o bucuroasa in toata puterea cuvantului. Apare pizza si, ca o mama buna ce sunt ]11 le invat pe bucuroase cum se mananca la restaurant

. Ninuca care servea clatite dar nu cu gem ca, de, bucatarul a gresit, se vrea ajutata asa ca nu stau pe ganduri

. Intre doua inghitituri povestim. Toti avem emotii pentru mira asa ca de cate ori suna telefonul ninucai se face liniste. Am parte de alt moment emotionant. Pe 11 august amelia are lansare de carte. Cu mare drag primesc cartea scrisa de amelia si coperta facuta de ninuca

. In sfarsit ajungem si la operatiunea inghetata. Normal ca si aici ne-a aduc cu una mai putin. V-am spus ca am avut un chelner de milioane? Vine inghetata cu umbrelute asortate la imbracamintea fiecareia si atacam problema cu ... umbreluta

. De ce? Pentru ca nu ne-au adus si lingurite. Primesc cate un autograf de la bucuroase pe umbrelute

Se lasa inserarea peste noi

dar nu ne induram sa plecam. Este prea frumos. Este trecut de 10. Nu stiu care a spus prima 'hai acasa' dar sigur nu eu. Plecam fericite

. O ducem pe ninuca pana in fata blocului si ne indreptam spre casa lui amelia. Dar n-a fost sa fie. Ne-a dus la ea la lucru unde ne-am asezat la o masuta cu apa, suc si ceai in fata si am inceput iar sa depanam povesti. In sfarsit, de ne despartim cu parere de rau si de amelia si plecam spre casa unde ne asteapta

.
Cum sunt bucuroasele?
Florina este de o bunatate rar intalnita. O surioara adevarata. N-am reusit nici pe sfert sa-i spun tot ce mi-as fi dorit sa-i spun. Nu-i nimic, o astept la mine si atunci sper sa nu mai fiu atat de agitata. Te iubesc surioara.
Amelia este o frumoasa blonda, vesela, tare vorbareata si sincera. Un suflet mare si cu picioarele pe pamant. Te admir amelia pentru tot ceea ce faci mai ales in familie.
Mihaela. Este asa cum o stiti. Frumoasa, frumoasa si foarte pontoasa. E plina de viata cu toate ca nu a fost atat de blanda viata cu ea. Tare draga-mi esti.
Ninuca, artista mea de suflet este o dulceata de fata. Sincera, plina de iubire. Daca s-ar uita in sufletul ei frumos ar face mii de desene pline de gingasie si puritate. Simte tot ce spune sau scrie. Te iubesc ninuca
De fapt va iubesc de nu mai pot pe toti. Multumesc florina pentru ca m-ai primit in casa si inima ta, multumesc adi ca mi-ai inlesnit aceasta apropiere de oameni deosebiti, multumesc voua, bucurosii mei dragi ca existati.