COSTINA scrie:ASa, ia spuenti-mi si mie, va rog, cum sa fac o tocanitza?
Da, faina, nu e sanatoasa. Asa e. Dar cum sa fac sa o ingros? ca sa nu fie apa rosie, sa nu fie ostropel.
Eu ieri, de exemplu, am pus pe langa carne, 4 cartofi, 4 morcovi, 2 cepe si telina.
cred ca nu prea nimeresc cantitatile si de-asta iese prea lichid. Sa pun alta data mai multi cartofi ca sa evit faina?
dati-mi si mie o reteta de tocanitza,dar scrieti=o ca pt incepatori:)
multam
xen@ scrie:COSTINA scrie:ASa, ia spuenti-mi si mie, va rog, cum sa fac o tocanitza?
Da, faina, nu e sanatoasa. Asa e. Dar cum sa fac sa o ingros? ca sa nu fie apa rosie, sa nu fie ostropel.
Eu ieri, de exemplu, am pus pe langa carne, 4 cartofi, 4 morcovi, 2 cepe si telina.
cred ca nu prea nimeresc cantitatile si de-asta iese prea lichid. Sa pun alta data mai multi cartofi ca sa evit faina?
dati-mi si mie o reteta de tocanitza,dar scrieti=o ca pt incepatori:)
multam
Nu ca as fi eu marea bucatareasa..ca habar n-am de nimic altceva in afara de o ciorba si-o tocana...Hai sa iti zic cum fac eu:
deci : cam 4 cepe la tai marunt si le calesc un pic cu carnea.( si alte legume:ardei gras sau ce mai preferi).. apoi pun apa si cartofii curatati, spalati si taiati in bucatele cat de cat egale ca sa fiarba toti la fel ... apoi pun sare cata trebuie, niste mirodenii .. depinde de gustul fiecaruia.. apoi las sa fiarba pana se fierbe bine de tot si nu mai este apoasa(sau cum sa zic )dupa care pun verdeata spalata si tocata marunt.. mai fierb un pic si gata, sting focul
carmen scrie:Hai costina sa facem mucenici. De ce? pentru ca astazi, 9 martie, se fac mucenici pentru pomenirea celor 40 de martiri.
Facem rost de 250 g de faina, jumatate de cana de apa calduta si sare. Amestecam cele de mai sus si obtinem o coca din care facem niste snururi lungi si subtiri pe care le impletim pentru a obtine niste opturi, cat vrei tu de mari dar cu cat sunt mai mici cu atat arata mai bine. Nu te gandi la un opt cat degetul ca nu e bine Termini mai repede dar cand o sa-l fierbi o sa arate ca orice, doar ca opt nu Presaram pe masa faina si punem opturile insirate si le acoperite tot cu faina. Se lasa la uscat cateva ore bune, apoi se pun intr-o sita ca sa cada faina de pe ei. Intr-o cratita mai mare se pune la fiert apa cu sare Cand apa clocoteste se pun mucenicii, se mai ia si spuma ca de, faina tot mai ramane pe ei si se rade coaja de la o lamaie iar cand mucenicii fierb se pune zahar dupa gust. Ei sunt gata cand se ridica la suprafata. Cand sunt gata ii pui in farfurie, adaugi miez de nuca macinat si scortisoara.
Asta-i tot dar ce buni sunt.
Incearca puiul meu si ai sa vezi ce grozav gust au
COSTINA scrie:carmen scrie:Hai costina sa facem mucenici. De ce? pentru ca astazi, 9 martie, se fac mucenici pentru pomenirea celor 40 de martiri.
Facem rost de 250 g de faina, jumatate de cana de apa calduta si sare. Amestecam cele de mai sus si obtinem o coca din care facem niste snururi lungi si subtiri pe care le impletim pentru a obtine niste opturi, cat vrei tu de mari dar cu cat sunt mai mici cu atat arata mai bine. Nu te gandi la un opt cat degetul ca nu e bine Termini mai repede dar cand o sa-l fierbi o sa arate ca orice, doar ca opt nu Presaram pe masa faina si punem opturile insirate si le acoperite tot cu faina. Se lasa la uscat cateva ore bune, apoi se pun intr-o sita ca sa cada faina de pe ei. Intr-o cratita mai mare se pune la fiert apa cu sare Cand apa clocoteste se pun mucenicii, se mai ia si spuma ca de, faina tot mai ramane pe ei si se rade coaja de la o lamaie iar cand mucenicii fierb se pune zahar dupa gust. Ei sunt gata cand se ridica la suprafata. Cand sunt gata ii pui in farfurie, adaugi miez de nuca macinat si scortisoara.
Asta-i tot dar ce buni sunt.
Incearca puiul meu si ai sa vezi ce grozav gust au
imi pare asa rau ca nu am intrat sa citesc reteta ieri..off...ca sa fac si eu pentru ai mei dragi. Am primit ca imparteala mucenici facuti la cuptor, dar ca acestia nu am primit si mi-a fost ganmdul la asa ceva. Ceea ce spui tu, mami, am mancat cand eram mica, facea bunica mea..si ma innebuneam dupa mucenici de-astia..hmm ce zemosi si buni!
Deja mi-am copiat reteta si mi-am trimis-o in mail:)ca sa stiu ca nu se va pierde. Si, la anul, o s avezi ce poza pun eu pe forum sarut-mana din suflet pentru reteta asta
COSTINA scrie:Multumesc mult , Criss pentru atatea detalii.
Sfatul cu sarea..niciodata n-o nimeresc:)) ori prea sarat ori deloc
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 40 vizitatori